Gå direkt till textinnehållet
Start > Nyheter > S:t Eriks Ögonsjukhus rekryterar Beatrice Peebo som ny verksamhetschef

S:t Eriks Ögonsjukhus rekryterar Beatrice Peebo som ny verksamhetschef

24 januari 2023

Ögonläkare och lektor Beatrice Peebo blir ny verksamhetschef för en av S:t Eriks Ögonsjukhus kliniker den 1 april 2023.

Beatrice Peebo blir verksamhetschef på S:t Eriks Ögonsjukhus den 1 april 2023.

Beatrice Peebo har en gedigen bakgrund inom ögonområdet där hon specialiserat sig inom framför allt medicinsk retina och uveiter. Hon är också disputerad och gästlektor vid Linköpings universitet med stort intresse för utbildningsfrågor. 

Beatrice Peebo har utöver bred medicinsk erfarenhet från både Sverige och utomlands, även verkat i läkemedelsindustrin och är idag chefläkare för Memira Eyecenters skandinaviska verksamhet. 

Hon efterträder professor och överläkare Stefan Seregard, som övergår till att leda sjukhusets FoUUI-verksamhet på heltid.

–  Det är en stor ära att ha fått ledningens förtroende att leda en av verksamheterna vid S:t Erik, säger Beatrice Peebo. Jag ser fram emot att lära känna organisationen från grunden och därefter, tillsammans med alla medarbetare, medverka till att leda och utveckla ögonsjukvården mot sjukhusets vision och mål. Det kommer att bli en spännande resa!

–  Jag är mycket glad över att vi har rekryterat en sådan välmeriterad person som Beatrice, som med sin breda erfarenhet kommer att vara mycket värdefull för S:t Eriks fortsatta resa mot att bli det centrum för högspecialiserad ögonsjukvård vi siktar mot, både regionalt, nationellt och internationellt, säger sjukhusets vd Sten Kjellström.

Uppdaterad
24 januari 2023