Gå direkt till textinnehållet

S:t Eriks vårdmiljö möter krav på patientsäkerhet och vårdkvalitet

Vårdmiljön är utformad efter patientens och närståendes behov och präglas av respekt för besökarnas integritet och behov av omvårdnad. Lokalerna lever upp till kraven på patientsäkerhet och god arbetsmiljö.

Sjuksköterska och optiker i samtal.

Om vårdavdelningen

Vårdavdelningen har utformats med fokus på patientens vård och integritet. Alla patienter får ett eget rum på cirka 25 kvm med toalett och dusch. På detta sätt ökar patientsäkerheten då risken för smittspridning minskar. Enkelrum gör att patienten kan prata ostört med personalen och närstående vilket gör att integriteten värnas. Varje rum har stora fönster med bra ljusinflöde. I några av rummen finns också möjlighet för närstående att övernatta.

Sjuksköterskor bäddar anhörigsäng i vårdsal.
Sjuksköterskor bäddar anhörigsäng i vårdsal. Jens Sølvberg.

Om operationsavdelningen

Operationsavdelningen rymmer tio toppmoderna och specialanpassade operationssalar. De är utrustade enligt en hög teknisk prestanda för avancerade operationer. Det går bland annat att styra rumstemperatur, larm och belysning via ett högteknologiskt styrsystem. Operationssalarna är även utrustade med ett kamerasystem som kan filma kirurgens arbete i mikroskopet. 

En man i operationskläder som står i en operationssal med rött ljus.
Medicinteknisk ingenjör, i operationssal med anpassat ljus. Jens Sølvberg.

Om ögonakuten

Ögonakuten är anpassad för svåra patientfall och är specialbyggd för att bedriva modern och effektiv ögonsjukvård. Det finns sexton undersökningsrum och två behandlingsrum. Rummen är placerade nära varandra, och undersökningsrummen är tillgängliga från två håll vilket också ger goda förutsättningar för handledning och samarbete, när ögonläkarna behöver konsultera varandra i svåra patientfall.

Optiker och läkare samtalar i den bakre korridoren på ögonakuten. Foto: Jens Sølvberg.

Om S:t Eriks vårdmiljö i siffror:

  • 16 patientrum på cirka 25 kvm (varje patient har ett eget vårdrum med dusch och toalett)
  • 10 operationssalar. 
  • 16 undersökningsrum och 2 behandlingsrum.

Uppdaterad
14 oktober 2022