Gå direkt till textinnehållet

Kom inte till S:t Erik om du har förkylningssymtom - ring oss först!

Den planerade vården vid S:t Erik som har skjutits upp under pandemin återupptas nu. Men för att minska smittspridningen av coronaviruset tar vi fortsatt endast emot patienter utan förkylningssymtom, med vissa synhotande undantag. Endast nödvändiga medföljande, såsom en förälder eller en medföljande till hjälpbehövande patienter, får följa med.

LU-17693999
Har du förkylningssymtom och en bokad tid hos oss bör du kontakta oss via telefon. Foto: Region Stockholm
Har du feber, hosta eller andningsbesvär får du inte komma på ett bokat besök eller till en operation. Kontakta oss istället per telefon för rådgivning.

Ett generellt besöksförbud har också införts på sjukhuset. Endast nödvändiga medföljande, såsom en förälder eller en medföljande till hjälpbehövande patienter, får följa med.

Planerad vård återupptas

En del av den planerade vården vid S:t Eriks Ögonsjukhus har behövt skjutas upp under våren år 2020 på grund av pandemin. Men från i början av juni har sjukhuset kunnat öppna upp igen.

Om du har ett bokat besök

Telefonnummer till våra mottagningar för dig som har ett bokat besök.

Om du har en operationstid

Ring vårdavdelningen 08-672 32 00 om du har en operationstid.

Om du har akuta besvär

Har du akuta besvär ska du ringa 08-672 31 00 (ögonrådgivning via 1177 Vårdguiden) för att få vägledning.

Så avbokar du din tid

På din kallelse framgår vilket telefonnummer du ska ringa för att ändra eller avboka din tid.

Slopad avgift för sent avbokat besök

Region Stockholm har beslutat att inte ta ut någon avgift för ett sent avbokat besök om skälet är förkylningssymtom. Om du däremot uteblir utan att meddela oss kommer du att få en faktura, även om du har frikort eller är under 18 eller över 85 år.

Välkommen när du är frisk igen

När du har varit symtomfri i två dagar och det har gått minst sju dagar sedan du blev sjuk är du välkommen att höra av dig till oss, så bokar vi ett nytt besök eller operationstid.

Tack för att du bidrar till att minska smittspridningen!

Uppdaterad
4 september 2020