Gå direkt till textinnehållet

Besöksförbud råder för att minska smittspridning

Information om nya coronaviruset

Coronaviruset, Covid-19, påminner om influensa, med feber och hosta. De flesta som får symtom blir lindrigt sjuka. Om du har förkylningsymtom, även lindriga sådana, ska du enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer stanna hemma och undvika träffa andra.

LU-64117318_1
Stanna hemma om du har förkylningssymtom, även lindriga sådana. Foto: Region Stockholm

Kom inte till S:t Erik om du har förkylningssymtom - ring oss först!

För att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19, tar vi endast emot patienter utan förkylningssymtom. Vi gör undantag vid vissa synhotande tillstånd.

Ett generellt besöksförbud har införts på sjukhuset. Endast nödvändiga medföljande, såsom föräldrar och medföljande till hjälpbehövande patienter, får tillträde.

Om du misstänker smitta

Om du har feber, hosta eller andningsbesvär och har varit i ett land där smittspridning pågår eller varit i kontakt med någon som har covid-19:

Gör i första hand ett digitalt självtest för coronaviruset – för att se om du kan egenvårda dig eller behöver kontakta medicinsk rådgivning.

I andra hand ring 1177 Vårdguiden för råd och vägledning,

Om du har frågor om coronaviruset

Du kan ringa 113 13 om du inte har några symtom, men har allmänna frågor om covid-19. Det är ett nationellt informationsnummer där du kan ställa frågor.

Stanna hemma om du är sjuk

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med förkylningssymtom, även lindriga, att avstå från sociala kontakter för att inte smitta andra. Uppmaningen gäller kontakter både i yrkes- och privatliv.

Information in English and other languages

Uppdaterad
7 oktober 2020