Gå direkt till textinnehållet

Besöksförbud råder för att minska smittspridning

S:t Eriks Ögonsjukhus flyttar till Hagastaden

Den 27 september 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till nybyggda lokaler i Hagastaden.  Den nya adressen blir Eugeniavägen 12, Solna.

StEriks_Karta_200609
Karta över S:t Eriks Ögonsjukhus i Hagastaden, från september 2020. Grafisk bild av Fidelity.
KvPatienten_exterio╠er_20200113_-portratt-330x476
Den 27 september flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till Eugeniavägen 12 i Hagastaden, på gränsen mellan Stockholm och Solna. Foto: White Arkitekter

Mitt emot Karolinska

S:t Eriks Ögonsjukhus är den största hyresgästen i fastigheten på Eugeniavägen 12. Den nya fastigheten ligger mittemot Karolinska Universitetssjukhuset Solnas nya byggnad. På Hagaplan, som växer upp strax intill, kommer det att finnas hotell, service, restauranger och butiker. En busshållplats finns 100 meter från ögonsjukhuset och om några år öppnas en ny tunnelbaneanslutning. En kort promenad bort ligger Torsplan och Vasastan. 

Inflyttning i september 2020

Inflyttning sker under september 2020. Från den 27 september finns alla verksamheter och mottagningar på den nya adressen. Under flyttperioden fortsätter vi hela tiden att bedriva ögonsjukvård. Vi ber våra patienter att läsa sin kallelse noga. Den adress som anges på kallelsen är den som gäller för ditt besök. 

Fakta om flytten av S:t Eriks Ögonsjukhus:
  • I slutet av september 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till en nybyggd fastighet på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna.
  • Sjukhuset kommer att ligga mitt emot ”Nya Karolinska Solna”.
  • Fram till mitten av september fortgår all verksamhet som vanligt på Kungsholmen i Stockholm. Därefter trappas verksamheten ner under en kort period inför flytten.
  • Från och med den 27 september öppnar S:t Eriks Ögonsjukhus samtliga verksamheter och mottagningar på den nya adressen Eugeniavägen 12 i Solna.

Uppdaterad
8 september 2020