Gå direkt till textinnehållet

Därför flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus

S:t Eriks nuvarande lokaler är slitna och i starkt behov av renovering. De är heller inte anpassade till modern ögonsjukvård. Därför flyttar ögonsjukhuset till nybyggda lokaler i Hagastaden i september 2020.

S:t Eriks Ögonsjukhus har uppdraget av Region Stockholm att bedriva högspecialiserad ögonsjukvård, forskning och utbildning. För att sjukhuset skulle få bättre förutsättningar att fullfölja sitt uppdrag, beslutade Stockholms landstingsstyrelse år 2016 att flytta ögonsjukhuset till en ny sjukhusbyggnad i Hagastaden.

I S:t Eriks nya lokaler är undersökningsrummen specialritade för modern ögonsjukvård. Foto: Danish Saroee
I nya specialanpassade lokaler blir förutsättningarna bättre för att ge en god och än mer högspecialiserad ögonsjukvård i framtiden. Ambitionen är att skapa ett nytt centrum för ögonsjukvård där vård, forskning och utveckling inom ögonområdet sker i nära samarbete med Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset och andra aktörer inom de så kallade livsvetenskaperna (life science).

Fakta om flytten av S:t Eriks Ögonsjukhus

  • I slutet av september 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus till en nybyggd fastighet på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna.
  • Sjukhuset kommer att ligga mitt emot ”Nya Karolinska Solna”.
  • Fram till mitten av september fortgår all verksamhet som vanligt på Kungsholmen i Stockholm. Därefter trappas verksamheten ner under en kort period inför flytten.
  • Från och med den 27 september öppnar S:t Eriks Ögonsjukhus samtliga verksamheter och mottagningar på den nya adressen Eugeniavägen 12 i Solna.
Uppdaterad
20 januari 2022