Gå direkt till textinnehållet
Start > Nyheter > Kristina Teär Fahnehjelm ny adjungerad professor vid Karolinska Institutet

Kristina Teär Fahnehjelm ny adjungerad professor vid Karolinska Institutet

25 januari 2023

Överläkare Kristina Teär Fahnehjelm vid S:t Eriks Ögonsjukhus har anställts som adjungerad professor i oftalmologi med placering vid Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska Institutet.

Kristina Teär Fahnehjelm är ny adjungerad professor vid Karolinska Institutet.

– Jag är otroligt glad för beskedet om anställningen som adjungerad professor, det känns som ett fint erkännande och en stor motivator för mig, säger överläkare Kristina Teär Fahnehjelm som i sin forskning har fokus på barn med optikusmissbildningar, mikroftalmus och ögonförändringar hos barn och vuxna vid ovanliga metabola sjukdomar.

– Det är roligt att som barnögonläkare kunnat förena klinisk forskning med handledning av doktorander och ST-läkare samt ansvara för ögonmomentet för läkarstudenter. Det berikar verkligen. Jag hoppas att kunna vara en inspirationskälla för kollegor att våga och vilja satsa på klinisk forskning.

Fakta

Adjungerad professor
En adjungerad professor är lärare vid ett universitet men är anställd av en annan arbetsgivare än universitetet. En adjungerad professor arbetar deltid på universitetet under en tidsbegränsad period. Samma krav gäller för en adjungerad professor som för en professor, det vill säga att personen ska

  • vara nationellt ledande inom sitt område
  • vara internationellt erkänd för sin forskning
  • ha stor kompetens inom undervisning.

Läs mer om Kristina Teär Fahnehjelms forskning

Uppdaterad
25 januari 2023