Gå direkt till textinnehållet
Start > Nyheter > Glaukomforskaren Pete Williams tilldelas 2023 Pfizer Ophthalmics Carl Camras Translational Research

Glaukomforskaren Pete Williams tilldelas 2023 Pfizer Ophthalmics Carl Camras Translational Research Award

25 januari 2023

Pete Williams, lektor och forskargruppsledare vid Karolinska Institutet och S:t Eriks Ögonsjukhus, tilldelas Pfizer Ophthalmics Carl Camras Translational Research Award för unga glaukomforskare.

Glaukomforskaren Pete Williams får Pfizer Ophthalmics Carl Camras Translational Research Award.

Priset delas ut årligen till forskare under 45 år som forskar translationellt och som tidigt i sina karriärer visat excellens inom forskningen. Varje mottagare får 120 000 kronor.

Pete Williams och hans forskargrupp har fokuserat på att studera och förstå de förändringar i ögat som leder till glaukom istället för att hantera riskfaktorerna. Ett flertal studier om hur nikotinamid (en variant av B-vitamin) kan bromsa de nedbrytande processerna och skydda synnerven har lett fram till att en större klinisk studie kunde starta på våren 2022.

– Jag är glad över att ha blivit nominerad och tilldelad detta translationella forskningspris. Det visar verkligen vikten av den här typen av forskning – från labbänk till sjukhussäng – för att utveckla nya kliniskt användbara behandlingar för glaukom, säger Pete Williams.

Länk till pressmeddelande

Läs mer om Pete Williams forskning

Uppdaterad
25 januari 2023