Gå direkt till textinnehållet

Fortsatta besöksbegränsningar på S:t Erik Ögonsjukhus

Start > Nyheter > Eva Dafgård Kopp ny ordförande i europeisk organisation för ögonplastikkirurger

Eva Dafgård Kopp ny ordförande i europeisk organisation för ögonplastikkirurger

19 oktober 2021

Överläkare och docent Eva Dafgård Kopp vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska Institutet har utsetts till ordförande i den europeiska föreningen för ögonplastikkirurger, ESOPRS.

Eva-Dafgard-Kopp_fullbredd-undersida-750x448_1

Eva Dafgård Kopp har utsetts till ordförande för europeisk förening för ögonplastikkirurger.

European society of ophthalmic plastic and reconstructive surgery, ESOPRS, ska främja ögonplastikkirurgin i Europa genom utbildning och forskning.

Eva Dafgård Kopp, som nu börjar en tvåårsperiod som ordförande i föreningen, är en av Sveriges mest erfarna ögonplastikkirurger.

– Det här är ett stort erkännande både av Eva personligen som kirurg och forskare, men även för ögonplastiken på S:t Erik. Hon är den andra kvinnan någonsin att bli president i ESOPRS och den enda nordiska representanten i styrelsen, säger Elin Bohman, ögonläkare och sektionschef vid ögonplastikmottagningen på S:t Eriks Ögonsjukhus.

– Jag vill att föreningen utvecklas till att ha verklig betydelse för medlemmarna, från att i första hand vara en förening där medlemskapet i sig ger en kvalitetsstämpel, till att aktivt bidra till att utveckla ögonplastikkirurgin i hela världen genom att dela kunskap, utveckla och stötta initiativ, säger Eva Dafgård Kopp.

– Min förhoppning är också att vi kan få till gemensamma europeiska riktlinjer för ögonplastik, tårvägs- och orbitakirurgi. Där tror jag att jag har en hel del att bidra med utifrån min erfarenhet av arbetet med våra nationella riktlinjer inom ögonplastikområdet.

Sedan 2019 har Eva Dafgård Kopp varit så kallat tillträdande ordförande i styrelsen för ESOPRS. Efter tiden som ordförande sitter hon kvar i styrelsen i rollen som tidigare ordförande i ytterligare två år.

Uppdaterad
28 oktober 2021