Gå direkt till textinnehållet

Kom inte till S:t Eriks Ögonsjukhus om du har förkylningssymtom - ring oss först!

S:t Erik öppnar igen för viss planerad ögonvård

27 maj 2020

Region Stockholm har beslutat att S:t Eriks Ögonsjukhus från den 20 maj får bedriva viss planerad högspecialiserad vård igen, nu när smittspridningen av coronaviruset planat ut. Sjukhuset trappar upp verksamheten successivt, men fortsätter samtidigt att noga följa riktlinjer för att minska smittspridning.

operation-Johanna-Hanno-750x500

Nu börjar S:t Eriks Ögonsjukhus återuppta viss planerad högspecialiserad vård igen.

Sedan i mitten av mars 2020 har S:t Erik skjutit upp all vård som kan vänta, för att minska smittspridning, värna om riskgrupper och spara på skyddsutrustning i den av coronasmittan hårt drabbade Stockholmregionen.

Efter regionledningens beslut har S:t Erik sedan den 20 maj börjat verksamheten inom det ordinarie uppdraget såsom hornhinnetransplantationer, skelningsoperationer, viss ögonplastikkirurgi och mottagningsbesök för ögonneurologi och elektrofysiologi.

Anders-Boman_-portratt-200x300
Anders Boman. Foto: Dan Coleman
– Vi ska göra det vi är bäst på och därför är jag verkligen glad över det här beslutet, som också innebär att vi kan börja ta oss an en del av de besök och behandlingar som skjutits upp. Självklart ska vi göra vårt yttersta för att fortsatt kunna bedriva en trygg och säker vård. De riktlinjer som gäller för att minska smittspridning ligger fast, säger vd Anders Boman, S:t Eriks Ögonsjukhus.

Uppdaterad
2 juni 2020