Gå direkt till textinnehållet
Start > Patient > Nytt sjukhus 2020

Nytt sjukhus 2020

Vår vision är att skapa ett Eye Center of Excellence i Hagastaden för att stimulera vård, forskning och utveckling inom ögonområdet.

Vårt mål är att vi ska ha ändamålsenliga lokaler för att ha de bästa förutsättningarna för att ge en god och än mer högspecialiserad ögonsjukvård i framtiden. I ett nytt centrum för ögonsjukvård kan vård, forskning och utveckling inom ögonområdet ske i nära samarbete med Karolinska Institutet, Nya Karolinska och andra aktörer inom de så kallade livsvetenskaperna (Life science).

S:t Erik i Hagastaden

S:t Eriks Ögonsjukhus kommer att hyra 14 700 kvadratmeter i en byggnad på drygt 20 000 kvadratmeter i kvarteret Patienten som ligger cirka 200 meter från Nya Karolinska Solnas huvudentré och närmaste tunnelbaneuppgång. På Hagaplan bredvid S:t Erik kommer det att finnas hotell, service och handel.

Beräknad inflyttning är år 2020.

Kontakt

Representerar du en verksamhet som är intresserad av att vara en del av Eye Center of Excellence? Hör av dig till projektets fastighetsutvecklare Vitartes: steinar.stokke@vitartes.se eller 076-880 54 53.

Sidansvarig Webbredaktionen

Uppdaterad
9 januari 2019